Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos perec recept

Sajtos perec
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg sajt (reszelt)
    • 20 g szalalkáli
    • 1 ek tej
    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt fűszerkömény ízlés szerint

    A tetejére:

    • 10 dkg sajt (reszelt)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztet, margarint, a sajtot, a tejfölt, egész tojást, sót, köményt, a kanál tejben feloldott szalalkálit alaposan összegyúrjuk.

    Két órát pihentetjük, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. Perecszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsibe pakoljuk, egymástól kissé távolabb.

    Tojással megkenjük, a maradék sajttal megszórjuk. 200 fokos sütőben megsütjük szép pirosra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá