Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött zsemle recept

Töltött zsemle
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1,5 dl tej
    • 4 dkg olvasztott vaj
    • 30 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1-1 teáskanál cukor és só

    Töltelék:

    • ízlés szerint felvágottak
    • hagyma
    • kukorica

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag vagy mák vagy sajt

    Elkészítése:

    A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    Egy tálba mérjük a lisztet, a sót, a vajat és a felfuttatott élesztőt és jól kidagasztjuk.

    Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

    Miután megkelt 5 részre osztjuk és gömbölyítjük a tésztákat, majd így hagyjuk kelni kb 10 percig.

    Kelés után lisztezett deszkán 10*15 cm-es téglalappá nyújtjuk egyenként a tésztákat, közepére halmozzuk a tölteléket ízlés szerint.

    Ráhajtjuk a töltelékre a két hosszabb oldalát, majd erre hajtjuk a rövidebbeket is és sütőpapíros tepsibe rakjuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.

    Lekenjük felvert tojással és ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal, mákkal vagy reszelt sajttal, meleg helyen (akár langyos sütőben) 20 kelesztjük.

    Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Berakjuk az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá