Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött zsemle recept

Töltött zsemle
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 24 darabhoz:
    Tészta:

    • 1,2 kg finomliszt
    • 1 ek só
    • 5 dkg friss élesztő
    • 120 g natúr joghurt
    • 2 nagy ek tejföl
    • 3 ek zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 15 dkg szalámi
    • 15 dkg füstölt kolbász
    • 15 dkg virsli
    • 2 tv paprika
    • 3 fej lilahagyma
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 30 dkg trappista sajt
    • 10 dkg gouda sajt
    • csipet só és őrölt bors

    Zsemlék tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint lenmag

    Elkészítése:

    Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk az 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt és az összes többi hozzávalóval együtt készítünk egy szép sima, puha tésztagombócot, ami ha nagyon ragad lisztezzük ha keményebb, akkor pici tejjel lágyítjuk.

    Letakarva 1 órát kelesztjük, ezalatt elkészítjük a tölteléket.

    A gouda sajtot durvára reszeljük, a többi anyagot kisebb darabokra szeleteljük/kockázzuk és pici sóval, borssal fűszerezzük, majd jól összekeverjük.

    A megkelt tésztát ujjnyi vastag téglalap formára kisodorjuk és 24 egyenlő részre vágjuk.

    A tésztát kissé megnyújtogatjuk és 2 ek tölteléket rátéve becsomagoljuk (mint a szilvás gombócnál), ezután a tenyerünkkel körkörösen megsodorjuk és sütőpapírral bélelt lemezre tesszük (alulra kerüljön a zsemlék összecsípett része).

    Megkenjük felvert tojással, szórhatunk rá ízlés szerint len vagy szezámmagot és mialatt 180 fokra bemelegszik a sütő, addig hagyjuk pihenni, kelni.

    A sütési idő nagyjából 25 perc.

    Forrón nagyon nehéz, picit hagyni kell hűlni.

    Utazáskor szendvicsnek, iskolába, munkahelyre uzsonnára ajánlom, mert nem szárad ki, nem morzsálódik, akár 2 napig finom puha és friss marad!

    A töltelék ízlés szerint variálható!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá