Töltött pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 dl tej
  • 45 dkg finom vagy pizzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 evőkanál olaj
  • kb 2 dl víz
  • 1 púpos mokkáskanál só

Töltelék:

  • 375 gramm tejföl
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 30 dkg sonka
  • 20-20 dkg kukorica és reszelt sajt
  • 1 evőkanál olaj

Lekenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sót, a felfuttatott élesztőt és elkezdjük összedolgozni, közben hozzáadagoljuk az olajat.

Közepes keménységű tésztát kell kapnunk, 5-6 percen át dagasztjuk.

Cipót formázunk belőle lekenjük olajjal és letakarva 40 percig kelesztjük.

Lisztezett deszkán 10 egyenlő részre osztva ismét kelesztjük 10-15 percig. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.

Egyenként 18 cm átmérőjű kört nyújtunk a tésztából, amelyeknek megkenjük az egyik felét fokhagymával kevert tejföllel és rakunk rá darabolt sonkát, kukoricát, reszelt sajtot és picit meglocsoljuk olajjal.

Félbehajtjuk, szorosan lezárjuk a szélét és sütőpapiros tepsibe rakjuk.

Felvert tojással megkenjük, megszurkáljuk pár helyen és berakjuk az előmelegített sütőbe és kb 30 perc alatt megsütjük.