Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Lekenéshez:
Elkészítése:
1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sót, a felfuttatott élesztőt és elkezdjük összedolgozni, közben hozzáadagoljuk az olajat.
Közepes keménységű tésztát kell kapnunk, 5-6 percen át dagasztjuk.
Cipót formázunk belőle lekenjük olajjal és letakarva 40 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkán 10 egyenlő részre osztva ismét kelesztjük 10-15 percig. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
Egyenként 18 cm átmérőjű kört nyújtunk a tésztából, amelyeknek megkenjük az egyik felét fokhagymával kevert tejföllel és rakunk rá darabolt sonkát, kukoricát, reszelt sajtot és picit meglocsoljuk olajjal.
Félbehajtjuk, szorosan lezárjuk a szélét és sütőpapiros tepsibe rakjuk.
Felvert tojással megkenjük, megszurkáljuk pár helyen és berakjuk az előmelegített sütőbe és kb 30 perc alatt megsütjük.