Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás csiga recept

Pizzás csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 70 dkg finomliszt
    • 1 csomag fokhagymapor
    • 1 csomag oregánó
    • 5 dkg élesztő
    • 1,5 evőkanál só
    • 2 teáskanál cukor
    • 6 dl tej

    A szószhoz:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 üveg sűrített paradicsom
    • 1 csomag bazsalikom
    • bors

    Töltelékbe:

    • ízlés szerinti mennyiségben apróra vágott sonka és reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tészta szárazanyagait egy kelesztőtálban összekeverjük, elmorzsoljuk benne az élesztőt és annyi langos tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, alaposan összegyúrjuk, majd meleg helyen letakarva 1 órán át kelesztjük.

    A szószhoz a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon a belezúzott fokhagymával együtt gyaran megkeverve lepirítjuk. Ha már kellően megpirult, ráöntjük a sűrített paradicsomot, egy kevés vizet, a fűszereket és forrásig kevergetjük. Megkóstoljuk, ha szükséges még sózzuk és cukrozzuk.

    A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblán kicsit átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk és kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.

    Megkenjük a paradicsomszósszal, rászórjuk a sonkát és a sajtot, majd feltekerjük. Éles késsel 3 cm-es darabokra vágjuk és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.

    A tetejükre sajtot szórunk és 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem pirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá