Hozzávalók:
A tésztához:
A szószhoz:
Töltelékbe:
Elkészítése:
A tészta szárazanyagait egy kelesztőtálban összekeverjük, elmorzsoljuk benne az élesztőt és annyi langos tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, alaposan összegyúrjuk, majd meleg helyen letakarva 1 órán át kelesztjük.
A szószhoz a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon a belezúzott fokhagymával együtt gyaran megkeverve lepirítjuk. Ha már kellően megpirult, ráöntjük a sűrített paradicsomot, egy kevés vizet, a fűszereket és forrásig kevergetjük. Megkóstoljuk, ha szükséges még sózzuk és cukrozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblán kicsit átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk és kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
Megkenjük a paradicsomszósszal, rászórjuk a sonkát és a sajtot, majd feltekerjük. Éles késsel 3 cm-es darabokra vágjuk és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
A tetejükre sajtot szórunk és 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem pirul.