Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás csiga recept

Pizzás csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg búzaliszt
    • 1,5 dl tej
    • 1 kk kristálycukor
    • 3 dkg friss élesztő
    • 1 dl olaj
    • 1,5-2 dl langyos víz

    Töltelék:

    • 100 gramm pizzakrém
    • 15 dkg reszelt sajt
    • ízlés szerint kukorica
    • 10 dkg bacon (apró kockára vágva, pirítva)
    • bazsalikom
    • oregánó

    Tetejére:

    • 1 kisebb felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez öntjük fokozatosan a langyos vizet, végül az olajat és hólyagosra dolgozzuk.

    Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.

    A kelesztőtálból lisztezett felületre borítjuk, vékonyra nyújtjuk, pizzakrémmel megkenjük, rászórjuk a fűszereket, sajttal, baconnel beterítjük, ízlés szerint kukoricával megszórjuk, majd szorosan felcsavarjuk.

    2 cm vastagságúra vágjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk a csigákat. Felvert tojással lekenjük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk, előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá