Pizzás csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 45 dkg búzaliszt
  • 1,5 dl tej
  • 1 kk kristálycukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1,5-2 dl langyos víz

Töltelék:

  • 100 gramm pizzakrém
  • 15 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint kukorica
  • 10 dkg bacon (apró kockára vágva, pirítva)
  • bazsalikom
  • oregánó

Tetejére:

  • 1 kisebb felvert tojás
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez öntjük fokozatosan a langyos vizet, végül az olajat és hólyagosra dolgozzuk.

Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.

A kelesztőtálból lisztezett felületre borítjuk, vékonyra nyújtjuk, pizzakrémmel megkenjük, rászórjuk a fűszereket, sajttal, baconnel beterítjük, ízlés szerint kukoricával megszórjuk, majd szorosan felcsavarjuk.

2 cm vastagságúra vágjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk a csigákat. Felvert tojással lekenjük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk, előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.