Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás csiga recept

Pizzás csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 80 dkg finomliszt
    • 2 csapott evőkanál cukor
    • 5 dl langyos víz
    • 2 zacskó instant élesztő
    • só fokhagymapor
    • 4-5 evőkanál olaj

    Szósz:

    • 2 tubus pizzakrém vagy 1 kis doboz paradicsom püré + 4 evőkanál ketchup

    Feltét:

    • 20 dkg párizsi
    • 1 fej lilahagyma
    • szalámi
    • 25 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk. Csak a végén adjuk hozzá az olajat és kb 10 percig dagasztjuk. Akkor van kész, ha már az edénytől és a kezünktől is elválik, valamint hólyagos.

    A tetejét kissé meglisztezzük és letakarva kb 40 percig kelesztjük.

    Ezidő alatt előkészítjük a tölteléket. A párizsit feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük és a hagymát is megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk.

    A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra és téglalap alakúra, megkenjük a pizza krémmel (vagy a ketchuppal elkevert paradicsompürével), rátesszük a hagymát, a szalámit, a párizsit és megszórjuk a reszelt sajttal.

    A tésztát a hosszabbik oldala mentén feltekerjük és kb 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd tepsire sorakoztatjuk. A tetejére még szórhatunk reszelt sajtot.

    Ugyan így járunk el a másik két cipóval is.

    180 fokosra előmelegített sütőben megsütjük szép pirosra kb 30 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá