Pizzás csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 80 dkg finomliszt
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 5 dl langyos víz
  • 2 zacskó instant élesztő
  • só fokhagymapor
  • 4-5 evőkanál olaj

Szósz:

  • 2 tubus pizzakrém vagy 1 kis doboz paradicsom püré + 4 evőkanál ketchup

Feltét:

  • 20 dkg párizsi
  • 1 fej lilahagyma
  • szalámi
  • 25 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk. Csak a végén adjuk hozzá az olajat és kb 10 percig dagasztjuk. Akkor van kész, ha már az edénytől és a kezünktől is elválik, valamint hólyagos.

A tetejét kissé meglisztezzük és letakarva kb 40 percig kelesztjük.

Ezidő alatt előkészítjük a tölteléket. A párizsit feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük és a hagymát is megpucoljuk, majd szeletekre vágjuk.

A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk kb ujjnyi vastagra és téglalap alakúra, megkenjük a pizza krémmel (vagy a ketchuppal elkevert paradicsompürével), rátesszük a hagymát, a szalámit, a párizsit és megszórjuk a reszelt sajttal.

A tésztát a hosszabbik oldala mentén feltekerjük és kb 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd tepsire sorakoztatjuk. A tetejére még szórhatunk reszelt sajtot.

Ugyan így járunk el a másik két cipóval is.

180 fokosra előmelegített sütőben megsütjük szép pirosra kb 30 perc alatt.