Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Perec recept

Perec
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg margarin vagy vaj
    • 25 dkg reszelt sajt
    • 2 dkg szalakáli
    • 1 kis pohár tejföl (130 g)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál só

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt
    • egész köménymag

    Elkészítése:

    Az összes alapanyagot összegyúrjuk. A tésztát 4 órán át pihentetjük, lehetőleg hűvös helyen, így könnyebb lesz kinyújtani.

    A pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és perecszaggatóval kiszaggatjuk.

    A tetejét tojással megkenjük, ízlés szerint sajttal és köménymaggal szórjuk meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá