Vidámparki perec recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 200 ml langyos tej
- 50 dkg liszt
- 2 tk só
- 100 ml víz
- 5 dkg vaj
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
Tetejére:
- 2 ek só
- 3 ek liszt
- kb 1 dl víz
Főzéshez:
- szükség szerint víz
- 2 ek szódabikarbóna
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A liszthez keverjük a sót, a vizet a puha vajat és az élesztőt a tejjel együtt. Dagasztjuk, majd 1 órán keresztül lefedve kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 6 részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Úgy hajtogatjuk felülről lefelé, hogy az illesztésnél összecsípjük. Hosszú hurkákat sodrunk és pihentetjük kb 10 percig.
Egy nagyobb edényben vizet forralunk és hozzáadjuk a szódabikarbónát. A hurkákból perecet formázunk, majd a vízben 30-30 mp alatt mindkét oldalukon előfőzzük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a főtt pereceket, tojássárgájával megkenjük majd 200 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük.
A liszt, só és víz keverékéből kissé hígabb masszát készítünk és ezzel locsoljuk meg a pereceket, majd néhány percre visszatesszük a sütőbe.