Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vidámparki perec recept

Vidámparki perec
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 200 ml langyos tej
    • 50 dkg liszt
    • 2 tk só
    • 100 ml víz
    • 5 dkg vaj

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga

    Tetejére:

    • 2 ek só
    • 3 ek liszt
    • kb 1 dl víz

    Főzéshez:

    • szükség szerint víz
    • 2 ek szódabikarbóna

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A liszthez keverjük a sót, a vizet a puha vajat és az élesztőt a tejjel együtt. Dagasztjuk, majd 1 órán keresztül lefedve kelesztjük.

    A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 6 részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Úgy hajtogatjuk felülről lefelé, hogy az illesztésnél összecsípjük. Hosszú hurkákat sodrunk és pihentetjük kb 10 percig.

    Egy nagyobb edényben vizet forralunk és hozzáadjuk a szódabikarbónát. A hurkákból perecet formázunk, majd a vízben 30-30 mp alatt mindkét oldalukon előfőzzük.

    Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a főtt pereceket, tojássárgájával megkenjük majd 200 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük.

    A liszt, só és víz keverékéből kissé hígabb masszát készítünk és ezzel locsoljuk meg a pereceket, majd néhány percre visszatesszük a sütőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá