Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis borzaska recept

Tepsis borzaska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet karaj
    • 80 dkg burgonya
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • egy csomó újhagyma
    • egy csokor petrezselyemzöld
    • 35 dkg reszelt sajt
    • 3 dl sűrű tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors

    Elkészítése:

    Először is tegyük fel a burgonyát egészben főni, de csak félig főzzük meg sós vízben.

    A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és elősütjük kevés felforrósított zsiradékon. Tepsibe tesszük és a zsiradékot ráöntjük a húsra.

    A félig megfőtt, teljesen kihűlt burgonyát lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a elvert tojást, a petrezselymet és óvatosan villával összekeverjük, vigyázva, hogy ne álljon össze masszává.

    A tejfölhöz adjuk a sót, borsot, reszelt fokhagymát az aprított újhagymát. A tejfölös keveréket a hússzeletekre tesszük és erre először a reszelt sajtot szórjuk, majd a végén a krumplit egyengetjük el rajta.

    230 fokra előmelegített sütőben alsó-felső fokozaton pirosra, ropogósra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá