Tepsis borzaska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tepsis borzaska

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 80 dkg burgonya
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • egy csomó újhagyma
  • egy csokor petrezselyemzöld
  • 35 dkg reszelt sajt
  • 3 dl sűrű tejföl
  • 1 tojás
  • só, bors

Elkészítése:

Először is tegyük fel a burgonyát egészben főni, de csak félig főzzük meg sós vízben.

A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és elősütjük kevés felforrósított zsiradékon. Tepsibe tesszük és a zsiradékot ráöntjük a húsra.

A félig megfőtt, teljesen kihűlt burgonyát lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a elvert tojást, a petrezselymet és óvatosan villával összekeverjük, vigyázva, hogy ne álljon össze masszává.

A tejfölhöz adjuk a sót, borsot, reszelt fokhagymát az aprított újhagymát. A tejfölös keveréket a hússzeletekre tesszük és erre először a reszelt sajtot szórjuk, majd a végén a krumplit egyengetjük el rajta.

230 fokra előmelegített sütőben alsó-felső fokozaton pirosra, ropogósra sütjük.