Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges, tepsis pulykahús recept

Zöldséges, tepsis pulykahús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált pulykahús
    • 10 dkg füstölt császárszalonna
    • 1 kisebb édesburgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • fél fej fokhagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 kisebb cékla
    • 1 marék zöldborsó
    • 1 csicsóka,
    • 2 db burgonya
    • 10-15 dkg feta

    Elkészítése:

    A császárszalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a feldarabolt fokhagymát, rádobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük.

    Rövid ideig pirítjuk, majd belekeverjük a szalonnapörcöt is.

    Közben a zöldségeket egyforma darabokra vágjuk. A vöröshagymát félfőre szeleteljük, majd az összes zöldséget megsózzuk, borsozzuk beletesszük egy uzsonnás zacskóba és olajat csorgatva bele, alaposan összeforgatjuk.

    Egy tepsit kizsírozunk, a zöldségek felét belerakjuk, rásimítjuk a pulykahúst, befedjük a maradék zöldséggel, majd alufóliával szorosan lefedjük és kb 50 percig 220 fokon sütjük.

    Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát róla, fetasajtot morzsolunk rá és úgy sütjük tovább.

    Gyors, egészséges, finom egytálétel sok-sok zöldséggel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá