Zöldséges, tepsis pulykahús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált pulykahús
  • 10 dkg füstölt császárszalonna
  • 1 kisebb édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél fej fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kisebb cékla
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 csicsóka,
  • 2 db burgonya
  • 10-15 dkg feta

Elkészítése:

A császárszalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a feldarabolt fokhagymát, rádobjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük.

Rövid ideig pirítjuk, majd belekeverjük a szalonnapörcöt is.

Közben a zöldségeket egyforma darabokra vágjuk. A vöröshagymát félfőre szeleteljük, majd az összes zöldséget megsózzuk, borsozzuk beletesszük egy uzsonnás zacskóba és olajat csorgatva bele, alaposan összeforgatjuk.

Egy tepsit kizsírozunk, a zöldségek felét belerakjuk, rásimítjuk a pulykahúst, befedjük a maradék zöldséggel, majd alufóliával szorosan lefedjük és kb 50 percig 220 fokon sütjük.

Az utolsó 10 percben levesszük a fóliát róla, fetasajtot morzsolunk rá és úgy sütjük tovább.

Gyors, egészséges, finom egytálétel sok-sok zöldséggel.