Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykás-zöldséges pite recept

Pulykás-zöldséges pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta (legjobb az előre nyújtott)
    • 30 dkg pulykamell
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 evőkanál olaj
    • 2 szál sárgarépa
    • 20 dkg főtt zöldbab (konzerv is lehet)
    • 20 dkg csemegekukorica (konzerv is lehet)
    • 1 kis doboz tejföl
    • 10 dkg natúr krémsajt
    • 1 teáskanál csemege torma
    • só, bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A pulykamellet kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és szintén felkockázzuk. A zöldbabot megfőzzük és lecsöpögtetjük vagy lecsöpögtetjük a konzerv zöldségeket. A répát megpucoljuk és kockára vágjuk.

    Egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntünk és megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a pulykamellet. Ha kifehéredett, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a sárgarépát és félkészre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és a zöldbabot is és levesszük a tűzről.

    A tésztát kivesszük a hűtőből. A krémsajtot kikeverjük a tejföllel és a tormával, majd a pulykás-zöldséges raguhoz adjuk,és jól összekeverjük.

    A leveles tésztát kitekerjük és keresünk egy akkora kis tepsit, amit kibélelhetünk a tésztával és még a tetejére is jut. Levágunk a tésztából annyit, amennyi majd befedi a tetejét, a maradékkal kibéleljük a tepsit (a sütőpapírt levesszük róla).

    Mehet bele a pulykás-zöldséges-krémsajtos töltelék, majd a tetejét befedjük a maradék tésztával. Felvert tojással lekenjük a tetejét és közepes lángon körülbelül fél óra alatt készre sütjük.

    Tipp:

    A zöldségeket kedvedre variálhatod. Mehet bele zöldborsó, brokkoli, gomba..

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá