Pulykás-zöldséges pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (legjobb az előre nyújtott)
  • 30 dkg pulykamell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg főtt zöldbab (konzerv is lehet)
  • 20 dkg csemegekukorica (konzerv is lehet)
  • 1 kis doboz tejföl
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 1 teáskanál csemege torma
  • só, bors
  • 1 tojás

Elkészítése:

A pulykamellet kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és szintén felkockázzuk. A zöldbabot megfőzzük és lecsöpögtetjük vagy lecsöpögtetjük a konzerv zöldségeket. A répát megpucoljuk és kockára vágjuk.

Egy nagy serpenyőbe kevés olajat öntünk és megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a pulykamellet. Ha kifehéredett, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a sárgarépát és félkészre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és a zöldbabot is és levesszük a tűzről.

A tésztát kivesszük a hűtőből. A krémsajtot kikeverjük a tejföllel és a tormával, majd a pulykás-zöldséges raguhoz adjuk,és jól összekeverjük.

A leveles tésztát kitekerjük és keresünk egy akkora kis tepsit, amit kibélelhetünk a tésztával és még a tetejére is jut. Levágunk a tésztából annyit, amennyi majd befedi a tetejét, a maradékkal kibéleljük a tepsit (a sütőpapírt levesszük róla).

Mehet bele a pulykás-zöldséges-krémsajtos töltelék, majd a tetejét befedjük a maradék tésztával. Felvert tojással lekenjük a tetejét és közepes lángon körülbelül fél óra alatt készre sütjük.

Tipp:

A zöldségeket kedvedre variálhatod. Mehet bele zöldborsó, brokkoli, gomba..