Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lonai tepsis karaj recept

Lonai tepsis karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csont nélküli karaj
    • 80 dkg burgonya (közepes méretű)
    • 3 ek sertészsír
    • 4 nagyobb fej vöröshagyma
    • 3 szelet császárszalonna
    • 1/2 csomag sült csirke fűszersó
    • 4 ek étolaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors

    Elkészítése:

    A sült csirke fűszersót az étolajjal kikeverem. A karajt felszeletelem, kiklopfolom és mindkét oldalát bekenem a kikevert fűszersóval. 25-30 percet hagyom pácolódni a húst.

    Megpucolom a burgonyát és nagyobb kockákra darabolom.

    A mélyebb gáztepsit (45*35 cm) kizsírozom (kb 2 ek-nyi zsírral), majd a krumplit beleteszem, sózom és frissen őrölök rá borsot. Összeforgatom a fűszerekkel és a zsírral. Erre a burgonya rétegre ráhelyezem a pácolt karaj szeleteket.

    A hagymát megtisztítom, félbevágom, vékonyan csíkozom és szálaira szedem. A hagyma szeleteket a hús tetején egyenletesen eloszlatom.

    A császárszalonnát felcsíkozom és a hagyma tetején eloszlatom a húson és a burgonyán. A húsok tetejére még egy kis zsírt kenek.

    Alufóliával lefedem a tepsit és 200 fokra előmelegített sütőben, kb 50 percig alsó-felső sütésen sütöm. Az alufóliát eltávolítom és még 20 percet pirítom a húst. Az én kedvencem amikor a húsra még tojás is sül, így 2 szelet húsra ráütök 2 egész tojás és még 5 percig mindent sütök.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A tojásokat ízlés szerinti ideig sütjük én szeretem, ha egy kicsit még folyik a sárgája.
    A karaj helyett tarjával, vagy csirkemellel és combbal is remek lehet. A karaj egy szárazabb hús, de így is nagyon szaftos egytálétel. Mellé savanyúságot javasolok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá