Sajtos-gombás karaj recept
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 2 fej hagyma
- 25 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- kb. 15 dkg sajt
- kevés olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé szorosan lefektetjük.
A hagymát karikára vágjuk, és rátesszük a hússzeletekre. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és beborítjuk vele az egész tepsit.
A tejfölt rálocsoljuk a gombára. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, és már mehet is a sütőbe.
Alsó sütéssel kb. 45 percig, majd alsó-felső sütéssel, hogy a sajt a tetején jól megpiruljon, még kb. 15 percig sütjük.
Tipp:
Sütés közben a hús és a gomba levet ereszt, amelyben párolódik a hús. A végén ezt a szaftot ráönthetjük az ételre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »Levesek minden napra – 12 nagyszerű recepttel!
Fedezd fel a levesek változatos világát! Ebben a válogatásban 12 ínycsiklan
Tovább olvasom »Segítünk betartani az újévi fogadalmad – 10 egészséges fogás a hétre
Tartsd be az újévi fogadalmadat ízletes és egészséges fogásokkal! Válogatás
Tovább olvasom »10 különleges piskótatekercs, ami nem lekváros
A piskótatekercs az egyik legkedveltebb sütemény, de nem kell mindig a lekv
Tovább olvasom »