Sajtos-gombás karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 2 fej hagyma
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • kb. 15 dkg sajt
  • kevés olaj
  • bors

Elkészítése:

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé szorosan lefektetjük.

A hagymát karikára vágjuk, és rátesszük a hússzeletekre. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és beborítjuk vele az egész tepsit.

A tejfölt rálocsoljuk a gombára. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, és már mehet is a sütőbe.

Alsó sütéssel kb. 45 percig, majd alsó-felső sütéssel, hogy a sajt a tetején jól megpiruljon, még kb. 15 percig sütjük.

Tipp:

Sütés közben a hús és a gomba levet ereszt, amelyben párolódik a hús. A végén ezt a szaftot ráönthetjük az ételre.