Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májas-gombás sertésszelet recept

Májas-gombás sertésszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertéshús
    • 30 dkg csirkemáj
    • 30 dkg gomba
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • zsiradék
    • só, bors, őrölt kömény, kurkuma, majoránna ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húst kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. Kevés zsoradékkal kikent tepsibe vagy jénaiba teszem a húsokat és fóliával lefedve megsütöm 180-190 fokon. Fólia nlkül kissé pirítom, de figyelni kell, hogy ne száradjon ki!

    Közben a megmosott és jól leitatott májat kockára vágom és kevés zsiradékon megsütöm, majd kiszedem és a visszamardt zsiradékban az apróra vágott hagymát is megpárolom, pirìtom. Hozzáadom a borsót és a gombát, majd fűszerezem. Készre párolom és hozzáadom a májat is. Összepárolom az egészet.

    A kész húsra halmozva, sült krumplival tálalom.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá