Májas-gombás sertésszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéshús
  • 30 dkg csirkemáj
  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • só, bors, őrölt kömény, kurkuma, majoránna ízlés szerint

Elkészítése:

A húst kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. Kevés zsoradékkal kikent tepsibe vagy jénaiba teszem a húsokat és fóliával lefedve megsütöm 180-190 fokon. Fólia nlkül kissé pirítom, de figyelni kell, hogy ne száradjon ki!

Közben a megmosott és jól leitatott májat kockára vágom és kevés zsiradékon megsütöm, majd kiszedem és a visszamardt zsiradékban az apróra vágott hagymát is megpárolom, pirìtom. Hozzáadom a borsót és a gombát, majd fűszerezem. Készre párolom és hozzáadom a májat is. Összepárolom az egészet.

A kész húsra halmozva, sült krumplival tálalom.

Jó étvágyat!