Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertésszelet recept

Bakonyi sertésszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéskaraj
    • kb 15 dkg füstölt kenyérszalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • kb 25 dkg gomba (csiperke)
    • piros őrölt fűszerpaprika (ízlés szerint)
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 2 db zöldpaprika
    • 2 db paradicsom
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt bors (ízlés szerint)
    • sertészsír
    • víz
    • penne száraztészta

    Elkészítése:

    A paradicsomot, zöldpaprikát és a gombát felvágjuk. A szalonnát nagyobb, a hagymát pedig kisebb darabokra felkockázzuk.

    A karajt szeletekre vágjuk, megmossuk, kicsit kiklopfoljuk, majd megsózzuk.

    A szalonnát zsírjára kisütjük, majd egy tányérra kiszedjük.

    A hússzeleteket beleforgatjuk a lisztbe és a szalonna visszamaradt zsírjában hirtelen mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.

    Utána a felszeletelt gombát megpirítjuk (ha szükséges teszünk hozzá zsírt), majd ezt is kiszedjük egy tányérra.

    Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük fűszerpaprikával, majd rátesszük a hússzeleteket és annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje.

    Lefedjük az edényt, időközönként megkeverjük és ha szükséges öntünk hozzá vizet. Kb 1 órát főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

    Közben kifőzzük a tésztát.

    Ha megpuhult a hús kivesszük egy tányérra. A lisztet a tejföllel kikeverjük és a forró szaftból 1-2 merőkanálnyit alaposan hozzákeverünk, majd visszaöntjük a szafthoz (behabarjuk).

    Visszatesszük a húst és hozzáadjuk a megpirított gombát és a zsírjára sült szalonnát. Összekeverjük, majd még egy-két percig főzzük és már kész is van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá