Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi csirkepörkölt recept

Bakonyi csirkepörkölt
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 csirke alsócomb
    • 2 csirke felsőcomb
    • 2 csirkeszárny
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál olaj vagy zsír
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • só, bors
    • 30 dkg csiperke gomba
    • 1 tv paprika
    • csipet majoránna
    • 1 paradicsom
    • 20 dkg orsó tészta

    Elkészítése:

    Felforrósítjuk a zsiradékot és beszórjuk a kockára vágott vöröshagymát és csipet sóval megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és tovább dinszteljük.

    A megdinsztelt lecsós alapra rárakjuk a húst és együtt tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a majoránnát és felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje, majd lassú tűzön főzzük.

    Amíg fő a pörkölt, azalatt kifőzzük a tésztát. Arra figyeljünk, ha ne főzzük túl!

    A kisebb gombákat félbe, a nagyobbakat négybe vágjuk és forró serpenyőben, szárazon megpirítjuk.

    Ha pörkölt háromnegyed fövésben van, akkor berakjuk a pirított gombát és készre főzzük.

    Ha elkészült a bakonyi csirkepörkölt, akkor a tésztával együtt tálaljuk.

    Aki szereti tejfölt is adhat hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá