Hozzávalók:
Elkészítése:
Felforrósítjuk a zsiradékot és beszórjuk a kockára vágott vöröshagymát és csipet sóval megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és tovább dinszteljük.
A megdinsztelt lecsós alapra rárakjuk a húst és együtt tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a majoránnát és felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje, majd lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a pörkölt, azalatt kifőzzük a tésztát. Arra figyeljünk, ha ne főzzük túl!
A kisebb gombákat félbe, a nagyobbakat négybe vágjuk és forró serpenyőben, szárazon megpirítjuk.
Ha pörkölt háromnegyed fövésben van, akkor berakjuk a pirított gombát és készre főzzük.
Ha elkészült a bakonyi csirkepörkölt, akkor a tésztával együtt tálaljuk.
Aki szereti tejfölt is adhat hozzá.