Bakonyi csirkepörkölt

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 csirke alsócomb
  • 2 csirke felsőcomb
  • 2 csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, bors
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 tv paprika
  • csipet majoránna
  • 1 paradicsom
  • 20 dkg orsó tészta

Elkészítése:

Felforrósítjuk a zsiradékot és beszórjuk a kockára vágott vöröshagymát és csipet sóval megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot és tovább dinszteljük.

A megdinsztelt lecsós alapra rárakjuk a húst és együtt tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a majoránnát és felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje, majd lassú tűzön főzzük.

Amíg fő a pörkölt, azalatt kifőzzük a tésztát. Arra figyeljünk, ha ne főzzük túl!

A kisebb gombákat félbe, a nagyobbakat négybe vágjuk és forró serpenyőben, szárazon megpirítjuk.

Ha pörkölt háromnegyed fövésben van, akkor berakjuk a pirított gombát és készre főzzük.

Ha elkészült a bakonyi csirkepörkölt, akkor a tésztával együtt tálaljuk.

Aki szereti tejfölt is adhat hozzá.