Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bazsalikomos csirkepörkölt gnocchival recept

Bazsalikomos csirkepörkölt gnocchival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50-70 dkg csirkecombfilé és mell vegyesen
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • 1-2 ek sűrített paradicsom
    • só, bors, friss bazsalikom ízlés szerint
    • 1-2 csomag kész gnocchi

    Elkészítése:

    A megtiszíttott és felaprított hagymát kevés felforrósított olajon megdinszteljük, majd ráászórjuk a pirospaprikát és kevés vizet hozzáöntve összeforraljuk.

    Ezután hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és készre főzzük.

    Közben a forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a gnocchit. A főzővizéből keveset félreteszünk, a többit leszűrjük.

    Ha a hús elkészült, hozzákeverjük a paradicsompürét, a felaprított bazsalikomot és kb 1 dl főzővizet. Az egészet összeforraljuk, majd a gnoccival és aprított bazsalikommal megszórva fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá