Bazsalikomos csirkepörkölt gnocchival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bazsalikomos csirkepörkölt gnocchival

Hozzávalók:

  • 50-70 dkg csirkecombfilé és mell vegyesen
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1-2 ek sűrített paradicsom
  • só, bors, friss bazsalikom ízlés szerint
  • 1-2 csomag kész gnocchi

Elkészítése:

A megtiszíttott és felaprított hagymát kevés felforrósított olajon megdinszteljük, majd ráászórjuk a pirospaprikát és kevés vizet hozzáöntve összeforraljuk.

Ezután hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük vízzel és készre főzzük.

Közben a forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük a gnocchit. A főzővizéből keveset félreteszünk, a többit leszűrjük.

Ha a hús elkészült, hozzákeverjük a paradicsompürét, a felaprított bazsalikomot és kb 1 dl főzővizet. Az egészet összeforraljuk, majd a gnoccival és aprított bazsalikommal megszórva fogyasztjuk.