Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarhonyás, vargányás csirkepörkölt recept

Tarhonyás, vargányás csirkepörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg csirkemell
    • 30 dkg vargánya gomba
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek étolaj
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • majoránna ízlés szerint
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • bazsalikom ízlés szerint
    • 50 dkg tarhonya

    Elkészítése:

    A húst megtisztítottam és felaprítottam.

    Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágtam, étolajon üvegesre pároltam, rászórtam a pirospaprikát, majd kevés vízzel felengedtem és a húst beletettem.

    A paprikát félbe vágtam, magházát eltávolítottam, a paradicsomot négybe vágtam.

    A húshoz hozzáadva a többi hozzávalókkal együtt készre főztem, csak a legvégén tettem bele a felszeletelt gombát.

    4-5 percig együtt főztem még a gombával.

    A tarhonyát 3 ek étolajon kissé felhevítettem.

    A gombás pörköltet felöntöttem annyi vízzel, hogy 9 dl legyen rajt a lé. Kissé még megsóztam és a tarhonyára öntöttem.

    Lassú tűznél fedő alatt, többször megkeverve készre főztem.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá