Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarhonyás hús csirkemellből recept

Tarhonyás hús csirkemellből
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60-70 dkg csirkemell
    • 20 dkg tarhonya
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • fél doboz paradicsomkonzerv (kis doboz)
    • 1 db pörköltkocka
    • fűszerek (só, bors, őrölt kömény, oregánó, piros arany) ízlés szerint

    Elkészítése:

    Megpucoljuk a hagymát és apró kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát.

    A csirkemellet felkockázzuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fehéredésig pirítjuk, közben megfűszerezzük ízlés szerint és rátesszük a fél doboz paradicsomkonzervet, valamint a pörköltkockát.

    Ha jól összepirítottuk mindezt, adunk hozzá vizet.
    A tarhonyát még az elején feltesszük főni. Amikor már majdnem kész, leszűrjük és beleöntjük a rotyogó pörköltalapba.

    Az egészet összefőzzük, amíg a tarhonya és a hús teljesen meg nem fő.

    Természetesen addig pótoljuk vízzel, hogy a tarhonya jól megpuhuljon. Kissé ragusra hagyjuk meg a végén.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá