Tarhonyás hús csirkemellből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg csirkemell
  • 20 dkg tarhonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél doboz paradicsomkonzerv (kis doboz)
  • 1 db pörköltkocka
  • fűszerek (só, bors, őrölt kömény, oregánó, piros arany) ízlés szerint

Elkészítése:

Megpucoljuk a hagymát és apró kockákra vágjuk. Olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát.

A csirkemellet felkockázzuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fehéredésig pirítjuk, közben megfűszerezzük ízlés szerint és rátesszük a fél doboz paradicsomkonzervet, valamint a pörköltkockát.

Ha jól összepirítottuk mindezt, adunk hozzá vizet.
A tarhonyát még az elején feltesszük főni. Amikor már majdnem kész, leszűrjük és beleöntjük a rotyogó pörköltalapba.

Az egészet összefőzzük, amíg a tarhonya és a hús teljesen meg nem fő.

Természetesen addig pótoljuk vízzel, hogy a tarhonya jól megpuhuljon. Kissé ragusra hagyjuk meg a végén.