Tarhonyás, vargányás csirkepörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell
  • 30 dkg vargánya gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • bazsalikom ízlés szerint
  • 50 dkg tarhonya

Elkészítése:

A húst megtisztítottam és felaprítottam.

Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágtam, étolajon üvegesre pároltam, rászórtam a pirospaprikát, majd kevés vízzel felengedtem és a húst beletettem.

A paprikát félbe vágtam, magházát eltávolítottam, a paradicsomot négybe vágtam.

A húshoz hozzáadva a többi hozzávalókkal együtt készre főztem, csak a legvégén tettem bele a felszeletelt gombát.

4-5 percig együtt főztem még a gombával.

A tarhonyát 3 ek étolajon kissé felhevítettem.

A gombás pörköltet felöntöttem annyi vízzel, hogy 9 dl legyen rajt a lé. Kissé még megsóztam és a tarhonyára öntöttem.

Lassú tűznél fedő alatt, többször megkeverve készre főztem.

Jó étvágyat hozzá!