Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bazsalikomos ricottahab, paradicsomzselével recept

Bazsalikomos ricottahab, paradicsomzselével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg (korpovit) keksz
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 25 dkg ricotta
    • 2 dl tejszín
    • aprított bazsalikom
    • só, bors

    Paradicsomzselé:

    • 150 ml paradicsom ívólé
    • 1 kk cukor
    • só, bors
    • 2 zselatinlap

    Elkészítése:

    A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal

    A ricottát egy tálba tesszük, hozzáöntjük a tejszínt és habbá verjük, majd ízesítjük és hozzákeverjük a bazsalikomot.

    A habot és a kekszet felváltva poharakba rétegezzük úgy, hogy a tetejére hab kerüljön (a kekszből egy keveset félreteszünk).

    A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A paradicsomot ízesítjük és felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat és addig keverjük amíg fel nem oldódik.

    Amikor már a paradicsom kihűlt, eloszlatjuk a ricottahab tetején. Kekszmorzsával és bazsalikomlevéllel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá