Svéd gombasaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 paradicsom
- 80 g sűrített paradicsom
- 1 citrom
- kókuszzsír
- só
- feketebors
- oregánó
- bazsalikom
- 4 db babérlevél
Elkészítése:
A vöröshagymát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockára, majd a felforrósított kókuszzsíron pároljuk meg, majd adjuk hozzá az alaposan megmosott és felszelt gombát, a megmosott és felkockázott paradicsomot, paradicsompürét, a citrom reszelt héját és levét, a babérlevelet, sót, borsot, fűszereket és sűrűre főzzük.
Alaposan lehűtjük és citrom szelettel tálaljuk.
Köretként, de önálló vacsoraételnek is kiváló.
Forrás: https://scarletsite.hu/svedgomba
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.