Svéd gombasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Svéd gombasaláta

Hozzávalók:

  • 60 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 paradicsom
  • 80 g sűrített paradicsom
  • 1 citrom
  • kókuszzsír
  • feketebors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 4 db babérlevél

Elkészítése:

A vöröshagymát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockára, majd a felforrósított kókuszzsíron pároljuk meg, majd adjuk hozzá az alaposan megmosott és felszelt gombát, a megmosott és felkockázott paradicsomot, paradicsompürét, a citrom reszelt héját és levét, a babérlevelet, sót, borsot, fűszereket és sűrűre főzzük.

Alaposan lehűtjük és citrom szelettel tálaljuk.

Köretként, de önálló vacsoraételnek is kiváló.