Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Svéd gombasaláta recept

Svéd gombasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g barna csiperke gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 140 g sűrített paradicsom
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 mk oregánó
    • 1 mk bazsalikom
    • 1 mk só
    • 2 csipet őrölt bors
    • 2 db babérlevél
    • 1,5 tk barnacukor
    • fél dl víz

    Elkészítése:

    A gombát és a vöröshagymát megtisztítom, megmosom. Előbbit szeletekre, utóbbit kisebb kockákra vágom. A fokhagymát is megtisztítom és feldarabolom.

    Az olívaolajat felhevítem, dinsztelni kezdem rajta a vöröshagymát. Amikor az üvegessé vált, hozzáadom a fokhagymát, néhányszor átforgatom. Rádobom a csiperkét és közepes lángon pirítani kezdem.

    Ha már picit összeesett a gomba, a sűrített paradicsommal jól elkeverem. Hozzáöntöm a fél dl vizet a barna cukorral. Megszórom sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, beleteszem a babérleveleket és sűrűre főzöm.

    A salátát érdemes előző nap elkészíteni, úgy a legfinomabb, ha teljesen összeértek az ízek. Ha erre nincs mód, vagy nem szeretnénk ennyi időt várni, akkor is hűtsük hidegre fogyasztás előtt!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá