Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pagodakarfiol saláta recept

Pagodakarfiol saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb pagodakarfiol
    • fél dl fehérborecet
    • fél dl olívaolaj vagy salátaolaj
    • 1 kisebb jégsaláta vagy római saláta
    • 1 uborka
    • 1 közepes fehérretek
    • 1 nagyobb vagy 2 kisebb fej lilahagyma

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megpároljuk. Semmiképp se főzzük túl, inkább egy picit roppanós maradjon, mint túl puha.

    A többi zöldséget mossuk, tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel.

    Ha a karfiol megfőtt, hűtsük ki, majd rendezzük tálra a zöldségeket és enyhén sózzuk meg, majd a salátaolajat, illetve a borecetet csurgassuk rá és tegyük egy-két órára hűtőbe.

    Nálunk a rablóhusi körete volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá