Pagodakarfiol saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb pagodakarfiol
  • fél dl fehérborecet
  • fél dl olívaolaj vagy salátaolaj
  • 1 kisebb jégsaláta vagy római saláta
  • 1 uborka
  • 1 közepes fehérretek
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb fej lilahagyma

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megpároljuk. Semmiképp se főzzük túl, inkább egy picit roppanós maradjon, mint túl puha.

A többi zöldséget mossuk, tisztítsuk meg, majd kockázzuk fel.

Ha a karfiol megfőtt, hűtsük ki, majd rendezzük tálra a zöldségeket és enyhén sózzuk meg, majd a salátaolajat, illetve a borecetet csurgassuk rá és tegyük egy-két órára hűtőbe.

Nálunk a rablóhusi körete volt.