Bazsalikomos ricottahab, paradicsomzselével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bazsalikomos ricottahab, paradicsomzselével

Hozzávalók:

  • 10 dkg (korpovit) keksz
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg ricotta
  • 2 dl tejszín
  • aprított bazsalikom
  • só, bors

Paradicsomzselé:

  • 150 ml paradicsom ívólé
  • 1 kk cukor
  • só, bors
  • 2 zselatinlap

Elkészítése:

A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal

A ricottát egy tálba tesszük, hozzáöntjük a tejszínt és habbá verjük, majd ízesítjük és hozzákeverjük a bazsalikomot.

A habot és a kekszet felváltva poharakba rétegezzük úgy, hogy a tetejére hab kerüljön (a kekszből egy keveset félreteszünk).

A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A paradicsomot ízesítjük és felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat és addig keverjük amíg fel nem oldódik.

Amikor már a paradicsom kihűlt, eloszlatjuk a ricottahab tetején. Kekszmorzsával és bazsalikomlevéllel díszítjük.