Rakott karaj magyarosan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 1 kg szeletelt karaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 2 tv paprika
- 1 kápia paprika
- 3 közepes paradicsom
- kb 1 kg krumpli
- tejföl
- kb 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor meghámozzuk és szeletekre vágjuk.
A paprikákat, a hámozott hagymákat és a paradicsomokat szeleteljük.
A szalonnát is felszeleteljük, majd egy sütőbe tehető edényben kiolvasztjuk a zsírját. A pörcöt kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékba tesszük a húsokat, majd sózzuk és borsozzuk, majd mikor az egyik oldalára kéreg pirul, akkor megfordítjuk és a másikra is kérget sütünk, közben a felül lévő oldalát sózzuk és borsozzuk. Mielőtt elkészülne a hús, előtte hozzáadjuk a fokhagymát és azzal is pirítjuk kicsit.
A húsokat kiszedjük és félretesszük, majd jöhet is a rétegezés.
A visszamaradt szaftra tesszük a krumpli felét, majd alaposan megsózzuk. Erre tesszük a paradicsomot, majd a paprika és hagyma felét. Erre jön a maradék krumpli, jól megsózzuk, majd a maradék paprika és hagyma. A tetejére rásorakoztatjuk a húst, majd mindegyik szeletet megkenjük alaposan tejföllel, rászórjuk a félretett pörcöt és megszórjuk sajttal.
200 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.