Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karaj magyarosan recept

Rakott karaj magyarosan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • kb 1 kg szeletelt karaj
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • só, bors
    • 3 gerezd fokhagyma aprítva
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 fej lilahagyma
    • 2 tv paprika
    • 1 kápia paprika
    • 3 közepes paradicsom
    • kb 1 kg krumpli
    • tejföl
    • kb 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor meghámozzuk és szeletekre vágjuk.

    A paprikákat, a hámozott hagymákat és a paradicsomokat szeleteljük.

    A szalonnát is felszeleteljük, majd egy sütőbe tehető edényben kiolvasztjuk a zsírját. A pörcöt kiszedjük és félretesszük.

    A visszamaradt zsiradékba tesszük a húsokat, majd sózzuk és borsozzuk, majd mikor az egyik oldalára kéreg pirul, akkor megfordítjuk és a másikra is kérget sütünk, közben a felül lévő oldalát sózzuk és borsozzuk. Mielőtt elkészülne a hús, előtte hozzáadjuk a fokhagymát és azzal is pirítjuk kicsit.

    A húsokat kiszedjük és félretesszük, majd jöhet is a rétegezés.

    A visszamaradt szaftra tesszük a krumpli felét, majd alaposan megsózzuk. Erre tesszük a paradicsomot, majd a paprika és hagyma felét. Erre jön a maradék krumpli, jól megsózzuk, majd a maradék paprika és hagyma. A tetejére rásorakoztatjuk a húst, majd mindegyik szeletet megkenjük alaposan tejföllel, rászórjuk a félretett pörcöt és megszórjuk sajttal.

    200 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá