Rakott karaj magyarosan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 1 kg szeletelt karaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lilahagyma
- 2 tv paprika
- 1 kápia paprika
- 3 közepes paradicsom
- kb 1 kg krumpli
- tejföl
- kb 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor meghámozzuk és szeletekre vágjuk.
A paprikákat, a hámozott hagymákat és a paradicsomokat szeleteljük.
A szalonnát is felszeleteljük, majd egy sütőbe tehető edényben kiolvasztjuk a zsírját. A pörcöt kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékba tesszük a húsokat, majd sózzuk és borsozzuk, majd mikor az egyik oldalára kéreg pirul, akkor megfordítjuk és a másikra is kérget sütünk, közben a felül lévő oldalát sózzuk és borsozzuk. Mielőtt elkészülne a hús, előtte hozzáadjuk a fokhagymát és azzal is pirítjuk kicsit.
A húsokat kiszedjük és félretesszük, majd jöhet is a rétegezés.
A visszamaradt szaftra tesszük a krumpli felét, majd alaposan megsózzuk. Erre tesszük a paradicsomot, majd a paprika és hagyma felét. Erre jön a maradék krumpli, jól megsózzuk, majd a maradék paprika és hagyma. A tetejére rásorakoztatjuk a húst, majd mindegyik szeletet megkenjük alaposan tejföllel, rászórjuk a félretett pörcöt és megszórjuk sajttal.
200 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









