Rakott karaj magyarosan

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rakott karaj magyarosan

Hozzávalók:

  • kb 1 kg szeletelt karaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • só, bors
  • 3 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 tv paprika
  • 1 kápia paprika
  • 3 közepes paradicsom
  • kb 1 kg krumpli
  • tejföl
  • kb 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor meghámozzuk és szeletekre vágjuk.

A paprikákat, a hámozott hagymákat és a paradicsomokat szeleteljük.

A szalonnát is felszeleteljük, majd egy sütőbe tehető edényben kiolvasztjuk a zsírját. A pörcöt kiszedjük és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékba tesszük a húsokat, majd sózzuk és borsozzuk, majd mikor az egyik oldalára kéreg pirul, akkor megfordítjuk és a másikra is kérget sütünk, közben a felül lévő oldalát sózzuk és borsozzuk. Mielőtt elkészülne a hús, előtte hozzáadjuk a fokhagymát és azzal is pirítjuk kicsit.

A húsokat kiszedjük és félretesszük, majd jöhet is a rétegezés.

A visszamaradt szaftra tesszük a krumpli felét, majd alaposan megsózzuk. Erre tesszük a paradicsomot, majd a paprika és hagyma felét. Erre jön a maradék krumpli, jól megsózzuk, majd a maradék paprika és hagyma. A tetejére rásorakoztatjuk a húst, majd mindegyik szeletet megkenjük alaposan tejföllel, rászórjuk a félretett pörcöt és megszórjuk sajttal.

200 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt szép aranybarnára sütjük.