Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros töltött karaj recept

Magyaros töltött karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • kb 70 dkg szeletelt karaj
    • ízlés szerint sertés fűszer

    Töltelék:

    • 4 db natúr, háromszög medvesajt
    • 10 dkg kolbász
    • 1 csípős paprika
    • 1 kis fej lilahagyma

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • bő zsiradék

    Elkészítése:

    A hússzeletek inas részét kissé beirdaljuk. A húsokat vékonyra kiklopfoljuk.

    A töltelékhez a sajtot villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott kolbászt, hagymát és a paprikát. Alaposan összekeverjük az egészet.

    A hússzeletek egyik oldalát alaposan beszórjuk a sertés fűszerrel, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket eloszlaunk rajta és feltekerjük a húst.

    Mi a könnyebb panírozás és sütés érdekében kb félig megfagyasztottunk a húst sütés előtt. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor használjunk fogvájót vagy hústűt a rögzítéshez.

    A szokásos módon bepanírozzuk a tekercseket: liszt, sós-felvert tojás és zsemlemorzsa.

    Egy kisebb edényben bő zsiradékot hevítünk, majd beletesszük a tekercseket és közepes hőfokon aranybarnára sütjük a húsok mindkét oldalát.

    Mi hagymás tört burgonyával és csalamádéval tálaltuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá