Magyaros töltött karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Magyaros töltött karaj

Hozzávalók:

  • kb 70 dkg szeletelt karaj
  • ízlés szerint sertés fűszer

Töltelék:

  • 4 db natúr, háromszög medvesajt
  • 10 dkg kolbász
  • 1 csípős paprika
  • 1 kis fej lilahagyma

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • bő zsiradék

Elkészítése:

A hússzeletek inas részét kissé beirdaljuk. A húsokat vékonyra kiklopfoljuk.

A töltelékhez a sajtot villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott kolbászt, hagymát és a paprikát. Alaposan összekeverjük az egészet.

A hússzeletek egyik oldalát alaposan beszórjuk a sertés fűszerrel, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket eloszlaunk rajta és feltekerjük a húst.

Mi a könnyebb panírozás és sütés érdekében kb félig megfagyasztottunk a húst sütés előtt. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor használjunk fogvájót vagy hústűt a rögzítéshez.

A szokásos módon bepanírozzuk a tekercseket: liszt, sós-felvert tojás és zsemlemorzsa.

Egy kisebb edényben bő zsiradékot hevítünk, majd beletesszük a tekercseket és közepes hőfokon aranybarnára sütjük a húsok mindkét oldalát.

Mi hagymás tört burgonyával és csalamádéval tálaltuk.