Hozzávalók:
Töltelék:
Panírozáshoz:
Sütéshez:
Elkészítése:
A hússzeletek inas részét kissé beirdaljuk. A húsokat vékonyra kiklopfoljuk.
A töltelékhez a sajtot villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott kolbászt, hagymát és a paprikát. Alaposan összekeverjük az egészet.
A hússzeletek egyik oldalát alaposan beszórjuk a sertés fűszerrel, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket eloszlaunk rajta és feltekerjük a húst.
Mi a könnyebb panírozás és sütés érdekében kb félig megfagyasztottunk a húst sütés előtt. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor használjunk fogvájót vagy hústűt a rögzítéshez.
A szokásos módon bepanírozzuk a tekercseket: liszt, sós-felvert tojás és zsemlemorzsa.
Egy kisebb edényben bő zsiradékot hevítünk, majd beletesszük a tekercseket és közepes hőfokon aranybarnára sütjük a húsok mindkét oldalát.
Mi hagymás tört burgonyával és csalamádéval tálaltuk.