Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos göngyölt karaj recept

Szezámmagos göngyölt karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4-5 nagyobb szelet karaj csont nélkül
    • 0,5 szál póréhagyma
    • 1 kör dobozos medvesajt (nálunk zöldfűszeres)
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 8 szelet szalámi
    • só, őrölt bors ízlés szerint

    A panírozáshoz:

    • kb 20 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 30 dkg zsemlemorzsa
    • 2 evőkanál szezámmag

    A sütéshez:

    • bő zsiradék

    Elkészítése:

    A sajtot kibontjuk és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, paprikát és szalámit, majd az egészet alaposan összekeverjük.

    A húsok fehér, inas részét pár helyen bevágjuk, majd vékonyra kiklpfoljuk. Ha nagyon szabálytalanok a szeletek, akkor késsel itt-ott kissé megigazítjuk.

    A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket elkenünk rajta és feltekerjük.

    A zsemlemorzsába belekeverjük a szezámmagot, majd a roládokat a szokásos módon panírozzuk: liszt, felvert tojás, szezámmagos zsemlemorzsa.

    A zsiradékot egy nagyobb edényben felmelegítjük, majd a bepanírozott húsokat beletesszük. Közepes hőfokon szép pirosra sütjük minden oldalát.

    Én panírozás előtt kb 30 percre betettem a roládokat a fagyasztóba. Így sokkal könnyebb volt panírozni. Még nem fagyott meg teljesen, de a hús megkeményedett és panírozás közben nem nyeklett-nyaklott és sütés közben sem kezdett kifolyni a töltelék.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá