Szezámmagos göngyölt karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4-5 nagyobb szelet karaj csont nélkül
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 1 kör dobozos medvesajt (nálunk zöldfűszeres)
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 8 szelet szalámi
  • só, őrölt bors ízlés szerint

A panírozáshoz:

  • kb 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • kb 30 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál szezámmag

A sütéshez:

  • bő zsiradék

Elkészítése:

A sajtot kibontjuk és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, paprikát és szalámit, majd az egészet alaposan összekeverjük.

A húsok fehér, inas részét pár helyen bevágjuk, majd vékonyra kiklpfoljuk. Ha nagyon szabálytalanok a szeletek, akkor késsel itt-ott kissé megigazítjuk.

A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket elkenünk rajta és feltekerjük.

A zsemlemorzsába belekeverjük a szezámmagot, majd a roládokat a szokásos módon panírozzuk: liszt, felvert tojás, szezámmagos zsemlemorzsa.

A zsiradékot egy nagyobb edényben felmelegítjük, majd a bepanírozott húsokat beletesszük. Közepes hőfokon szép pirosra sütjük minden oldalát.

Én panírozás előtt kb 30 percre betettem a roládokat a fagyasztóba. Így sokkal könnyebb volt panírozni. Még nem fagyott meg teljesen, de a hús megkeményedett és panírozás közben nem nyeklett-nyaklott és sütés közben sem kezdett kifolyni a töltelék.