Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Falusi göngyölt karaj recept

Falusi göngyölt karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10-12 szelet karaj (csont nélkül)
    • bors

    Töltelék:

    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 1 piros húsú paprika (ha szeretjük a csípőset, akkor lehet hegyes erős is)
    • 4-5 csemege uborka
    • 60 g bacon (helyette lehet húsos szalonna is)
    • 10 dkg sajt
    • 1 ek mustár
    • 2 ek tejföl
    • bors

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • olaj (vagy másmilyen zsiradék)

    Elkészítése:

    Először a tölteléket készítjük el. A sajtot lereszeljük. A kolbászt, uborkát, paprikát, tojásokat, a bacont/szalonnát és a hagymát nagyon apróra vágjuk.

    Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a mustárt és először csak 1 evőkanálnyi tejfölt, majd alaposan összekeverjük. Ha szükséges, akkor hozzáadjuk a maradék tejfölt is és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A húsokat kiklopfoljuk. Töltés előtt sózzuk, borsozzuk, majd teszünk rá a töltelékből és feltekerjük. Mi ezután egy tálcára tettük és betettük a fagyasztóba, amíg félig meg nem fagyott. Sokkal könnyebb volt panírozni és sütni is.

    Ezután következett a panírozás és sütés. A panírozás előtt egy nagy edényben elkezdjük felmelegíteni a zsiradékot közepes lángon.

    Jöhet a panírozás: először lisztbe forgatjuk a húsokat, majd felvert-sózott tojásba és végül zsemlemorzsába. Amikor a zsiradék kellőképpen felmelegedett, akkor beletesszük a húsokat és közepes lángon szép pirosra sütjük minden oldalát.

    Ízlés szerinti körettel tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá