Hozzávalók:
Töltelék:
Panírozáshoz:
Sütéshez:
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. A sajtot lereszeljük. A kolbászt, uborkát, paprikát, tojásokat, a bacont/szalonnát és a hagymát nagyon apróra vágjuk.
Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a mustárt és először csak 1 evőkanálnyi tejfölt, majd alaposan összekeverjük. Ha szükséges, akkor hozzáadjuk a maradék tejfölt is és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A húsokat kiklopfoljuk. Töltés előtt sózzuk, borsozzuk, majd teszünk rá a töltelékből és feltekerjük. Mi ezután egy tálcára tettük és betettük a fagyasztóba, amíg félig meg nem fagyott. Sokkal könnyebb volt panírozni és sütni is.
Ezután következett a panírozás és sütés. A panírozás előtt egy nagy edényben elkezdjük felmelegíteni a zsiradékot közepes lángon.
Jöhet a panírozás: először lisztbe forgatjuk a húsokat, majd felvert-sózott tojásba és végül zsemlemorzsába. Amikor a zsiradék kellőképpen felmelegedett, akkor beletesszük a húsokat és közepes lángon szép pirosra sütjük minden oldalát.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.