Falusi göngyölt karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10-12 szelet karaj (csont nélkül)
  • bors

Töltelék:

  • 3 főtt tojás
  • fél fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 piros húsú paprika (ha szeretjük a csípőset, akkor lehet hegyes erős is)
  • 4-5 csemege uborka
  • 60 g bacon (helyette lehet húsos szalonna is)
  • 10 dkg sajt
  • 1 ek mustár
  • 2 ek tejföl
  • bors

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • olaj (vagy másmilyen zsiradék)

Elkészítése:

Először a tölteléket készítjük el. A sajtot lereszeljük. A kolbászt, uborkát, paprikát, tojásokat, a bacont/szalonnát és a hagymát nagyon apróra vágjuk.

Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a mustárt és először csak 1 evőkanálnyi tejfölt, majd alaposan összekeverjük. Ha szükséges, akkor hozzáadjuk a maradék tejfölt is és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A húsokat kiklopfoljuk. Töltés előtt sózzuk, borsozzuk, majd teszünk rá a töltelékből és feltekerjük. Mi ezután egy tálcára tettük és betettük a fagyasztóba, amíg félig meg nem fagyott. Sokkal könnyebb volt panírozni és sütni is.

Ezután következett a panírozás és sütés. A panírozás előtt egy nagy edényben elkezdjük felmelegíteni a zsiradékot közepes lángon.

Jöhet a panírozás: először lisztbe forgatjuk a húsokat, majd felvert-sózott tojásba és végül zsemlemorzsába. Amikor a zsiradék kellőképpen felmelegedett, akkor beletesszük a húsokat és közepes lángon szép pirosra sütjük minden oldalát.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk.