Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi betyárgombóc galuskával recept

Bakonyi betyárgombóc galuskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált hús
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 paprika
    • 1 tk pirospaprika
    • 30 dkg csiperke gomba (üveges is lehet)
    • 2,5 dl tejföl
    • 1 evőkanál liszt

    A galuskához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl víz
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A darált húst összekeverjük a tojásokkal, zúzott fokhagymával, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk a masszához, hogy könnyen formázható legyen. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk és félretesszük.

    Kevés olajon megdinszteljük a megtiszított és apróra darabolt hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, majd felengedjük 2,5 dl vízzel.

    Beletesszük a feldarabolt, kicsumázott paprikát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

    Néhány perc múlva a húsgombócokat is beletesszük, lefedve főzzük. Fontos, hogy ne kevergessük az ételt, hanem inkább rázogassuk az edényt, így nem törnek össze a gombócok.

    15 percig főzzük, majd a gomba szeleteket hozzáadva az egészet készre főzzük.

    A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a raguhoz, néhányszor összerázzuk, majd amikor rotyogni kezd, levesszük a tűzről.

    A lisztből, tojásból, sóval, kevés vízzel galuskatésztát keverünk és sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére, akkor szűrőkanállal kiszedjük. Víz alatt leöblítjük és jól lerázzuk.

    Egy tálba tesszük és egy evőkanál étolajjal összekeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá