Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsó leves galuskával recept

Borsó leves galuskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyem
    • 4 db kisebb burgonya
    • 40 dkg zöldborsó
    • 1 kisebb karalábé
    • hagyma
    • olaj
    • vegeta
    • őrölt pirospaprika
    • 1,5-2 liter víz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt

    Elkészítése:

    Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót és kicsit összepároljuk. Ezután megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával és felöntjük vízzel.

    A burgonyát, répát, petrezselymet és a karalábét meghámozzuk majd apróra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez és ízesítjük vegetátval majd sóval.

    Ameddig fől elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzá adunk egy tojást, sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.

    A nokedli tésztát forrásba lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá