Borsó leves galuskával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Borsó leves galuskával

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 4 db kisebb burgonya
  • 40 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb karalábé
  • hagyma
  • olaj
  • vegeta
  • őrölt pirospaprika
  • 1,5-2 liter víz
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítése:

Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót és kicsit összepároljuk. Ezután megszórjuk ízlés szerint pirospaprikával és felöntjük vízzel.

A burgonyát, répát, petrezselymet és a karalábét meghámozzuk majd apróra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez és ízesítjük vegetátval majd sóval.

Ameddig fől elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzá adunk egy tojást, sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.

A nokedli tésztát forrásba lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.